Aktuellt
Mer information om nedanstående datum kommer via mail eller sms och annonser i TA. Vill du vill veta mer redan nu - kontakta Anette på tfn 0730 358 308 eller maila  wennstrom.nilsson@gmail.com

Konstprojekt för åk 5
Alla barn i åk 5 i Trelleborgs kommun har inbjudits att tolka den offentliga konsten i Trelleborg. Tretton av alla dessa har använts för att tilverka en Barnen Konstkalender 2021. Kalendern går att köpa hos Söderslätts Bok&Papper alternativt här under fliken "Köp Konstkalendern". Intäkterna går oavkortat till fler konstprojekt för barn. Varje sida i kalendern innehåller en bild på ett konstverk och en Haiku-dikt skapad av elever på Söderslätts-gymnasiet.
Alla barnens alster som skapades i samband med tillverkningen av Barnens Konstkalender finns att se på utställningen på Trelleborgs bibliotek. 

 

100-års Jubileum framflyttat till år 2021!         
Den 19/9 2021 bjuder föreningen på jubileumsfest i Rotundan i Parken (Folkets Park). Här kommer vi att fira med ett digert program för alla medlemmar och för allmänheten.

Konferencier blir Nils-Gunnar Snygg, känd revyartist
Dessutom medverkar :
- representant från Kockska Stiftelserna
- chefen för Parkförvaltningen Mark Huisman
- barn och ungdomar från Kulturskolan
- Nilla Olsson från TA och en hemlig gäst
- operasångaren Tommy Juth.

Arrangemanget är gratis och finansieras med bidrag från av Kockska Stiftelserna.

För förskolebarn
Sköna Trelleborg kommer att inbjuda förskolebarn i Trelleborgs kommun att tillverka egna båtar, fiskar eller sjöodjur av återvinningsmaterial. Dessa ska sedan sättas i "sjön" vid ett gemensamt firande runt Sjöormen. Katta Pirat och Mange Sjörövare underhåller. 
Arrangemanget hålls förhoppningsvis hösten 2021 och datum meddelas senare.

För barn i åk 3
Sköna Trelleborg kommer att inbjuda alla barn i åk 3 i Trelleborgs kommun att tillverka egna tågvagnar och ta dem med sig till Stadsparken. Här överlämnas dessa konstverk till Sköna Trelleborg. Barnen bjuds på en liten Konståkning med Tuff-tufftåg och det blir ett stopp vid varje konstverk som passeras. Inne i Stadsparken kan man sedan gå en  tipspromenad. Arrangemanget hålls någon gång under 2021 och datum meddelas senare.